Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

Dikdörtgen Kekler





Kek Hamuru İçin

-3 yumurta
-1 su bardağı toz şeker
-1 su bardağından biraz fazla un
-1 paket kabartma tozu


 İlk önce yumurta ve şekeri çırpın. Un ve kabartma tozunu da ekleyip kaşıkla aynı yönde karıştırın. Pürüzsüz bir hamur elde edince yağlanmış kare ya da dikdörtgen tepsiye hamuru dökün. Önceden ısıtılmış 160-170 derece fırında pişirin.



Not: Kek çok çabuk pişiyor. Yaklaşık 15-20 dakikaya pişiyor. Pişer pişmez fırından alın ve soğumaya bırakın.


Kek soğurken arası için krema ya da puding hazırlayın. Ben vanilyalı puding kullandım.
Vanilyalı pudingi yaptıktan sonra ılınmaya bırakın. Daha sonra soğuyan keki uzunlamasına ortadan ikiye kesin. Bir tarafına puding dökün. Diğer tarafını da pudingli kekin üzerine kapayın. Son kata da kaşıkla biraz süt döküp hindistan cevizi serpin. Ve keki istediğiniz büyüklükte dilimleyin ve servis yapın.


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

1 yorum:

Adsız dedi ki...

At this time it seems like Wordpress is the best blogging platform
out there right now. (from what I've read) Is that what you are using on your blog?

Take a look at my blog post - 800 calorie hcg diet

Yorum Gönder